Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Επιτείνεται ο νεο-οθωμανισμός στα Βαλκάνια

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


O Γενικός Πρόεδρος του  (τουρκομειονοτικού στην Ελλάδα) DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και  η επίτιμη πρόεδρος του DEB Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ μετείχαν στις 10/4/2016 στο συνέδριο του κόμματος (τουρκομειονοτικού στη Βουλγαρία) DOST στο Εθνικό Πολιτιστικό Μέγαρο της Σόφιας.
Στο συνέδριο ο Γενικός Πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς και  η Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ συνεχάρησαν τον ομόφωνα εκλεγέντα σε αυτό πρόεδρο Λουτφί Μεστάν και ευχήθηκαν το νέο κόμμα να αποβεί επωφελές για τον λαό της Βουλγαρίας.
Μάλιστα του χάρισαν και μια φωτογραφία του αείμνηστου ηγέτη μας Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.
Τον Γενικό Πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς τον συνόδεψαν ο Αϊντίν Αχμέτ (σύμβουλος) και ο Αλή Χουσείν-μέλος της ομάδας δημοσίων σχέσεων.
ETNWREVG
12/4/2016

2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

download
Οι αρνητικές εξελίξεις στην εκπαίδευση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, πλέον δείχνουν πως το θέμα έχει φύγει εκτός ελέγχου. Ο καθένας σύμφωνα με τα μυαλά του δηλώνει και γράφει ότι θέλει. Ποιος θα πει ένα στοπ σε όλα αυτά ; Τα σχετιζόμενα υπουργεία είναι ενήμερα για αυτά που συμβαίνουν στην Θράκη ; Και τι μέτρα θα πάρουν ;
Μετά από την οδηγία σχετικά με την χρήση των τουρκικών που έστειλε στα μειονοτικά σχολεία ο υπεύθυνος διευθυντής για την μειονοτική εκπαίδευση Κεραμάρης, τώρα ταραχή προκάλεσε δήλωση που φέρεται να έκανε στον λογαριασμό της στο facebook, μια Ελληνίδα δασκάλα που υπηρετεί στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, στο τουρκικό δημοτικό σχολείο του Εχίνου. Σύμφωνα με ειδήσεις που εμφανίστηκαν στα σόσιαλ μίντια και στον μειονοτικό τύπο, δασκάλα ονόματι Daphne Stav προκάλεσε αντιδράσεις σε κατοίκους του Εχίνου και κινητοποίησε την Επιτροπή Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, όταν με δήλωση της στο facebook στοχοποίησε την Τουρκία. Αναφέρεται πως η Επιτροπή Γονέων μαζί με μαζί με τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, πήγαν στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Εχίνου, όπου και κατήγγειλαν το θέμα.
Η εν λόγω Ελληνίδα δασκάλα σε γραπτή της δήλωση στο Facebook, ειρωνευόμενη τον υπουργό Παιδείας Φίλη φαίνεται να λέει τα εξής : ¨Νομίζω πως ο κ. Φίλης με τις γνώσεις που έχει πάνω στα θέματα τη Παιδείας, θα τα λύσει όλα…Άλλωστε είναι γνωστό πλέον πόσο αγαπάει την Ελλάδα και υποστηρίζει την χώρα του… Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί¨
Η μειονοτική κοινωνία σχολίασε στα σόσιαλ μίντια αυτό το περιστατικό, ως εξής :  ¨Η κυρία Δάφνη που είναι η δασκάλα της 5ης στο δημοτικό σχολείο του Εχίνου, πρέπει να μάθει πως η εκ μέρους μας χρήση της τουρκικής δεν μειώνει την αγάπη μας για την χώρα μας…με αυτό το κείμενο της μήπως θέλει να μας πετάξει όλους έξω από τη χώρα ; Κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει καταστάσεις οι οποίες πηγάζουν από διεθνείς συνθήκες. Ανακοινώνεται προς την Επιτροπή Κηδεμόνων, προς τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου του Εχίνου και προς τον βουλευτή Ζεϊμπέκ¨.
http://www.birlikgazetesi.info/haberler/11551-2016-04-20-07-53-59.html
20/4/2016
Σχόλιο: Το εν λόγω άρθρο λίγες μέρες αργότερα αφαιρέθηκε από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας. Η φωτογραφία που έχουμε προσθέσει στην μετάφραση του άρθρου, είναι δική μας επιλογή.  

3.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΛΛΕΤ

Υπουργός Θρησκευμάτων του Μαυροβουνίου: ¨Η καρδιά μας είναι μαζί με τους Δυτικοθρακιώτες αδερφούς μας¨
dynt-baskanw
Στην σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Δυτική Θράκη ο υπουργός Θρησκευμάτων του Μαυροβουνίου Ριφάτ Φέιζιτς δήλωσε πως ¨Αγαπά πολύ την δυτική Θράκη, πως έμαθε καλά τα θέματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης και ότι η καρδιά του είναι εδώ μαζί με τα αδέρφια του¨
Ο Φέιζιτς μαζί με μια επιτροπή επισκέφτηκε την Ξάνθη στις 18 Απριλίου.Επισκέφτηκαν την εφημερίδα Μιλλέτ και τον σύλλογο Τσινάρ και εκεί ενημερώθηκαν για τις εργασίες του συλλόγου και της εφημερίδας. Στις επισκέψεις του τον υπουργό Θρησκευμάτων του Μαυροβουνίου Ριφάτ Φεϊζίτς, τον συνόδευαν ο Μουχιντίν Μιλιαμί-πρόεδρος της Ισλαμικής Βουλής Μαυροβουνίου και μουφτής της πόλης Μπαρ και ο Ενίς Μπουκόβιτς-μουφτής της πόλης Μπίελο Πόλιε.
Τον Φέιζιτς κατά την επίσκεψη του στην  εφημερίδα Μιλλέτ και τον σύλλογο Τσινάρ, τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου ο Τζεγκίζ Ομέρ και τα μέλη του Δ.Σ. Μπιλάλ Μπουντούρ, Μουράτ Κιοσέ, Τζαβίτ Καραμπιγικλί και Φεϊζουλλάχ Χασάνκαγιά.
Ο Ριφάτ Φέιζιτς που είναι συμφοιτητής στην θεολογική με τους  Τζεγκίζ Ομέρ-πρόεδρο του συλλόγου Τσινάρ και τον Γ.Γ του συλλόγου Τζαβίτ Καραμπιγικλί, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις επαφές του στην δυτική Θράκη και ευχήθηκε επιτυχίες στην εφημερίδα.
 Ο Φέιζιτς είπε πως περνώντας από την Ελλάδα δεν μπορούσε να μην περάσει από την δυτική Θράκη. Ανέφερε πως χάρη στους Δυτικοθρακιώτες φίλους αγάπησε πολύ την δυτική Θράκη, έμαθε από κοντά τα θέματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης και ότι η καρδιά του βρίσκεται εδώ με τους αδερφούς του.
Ο Φειζιτς μετά από την σύντομη επίσκεψη του, αναχώρησε από την δυτική Θράκη μαζί με την επιτροπή.
http://milletgazetesi.gr/view.php?id=4604
23/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.