Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ [με σαφή υπονοούμενα] ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ [Τουρκόφρονος] DEB

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
142063384552848
H χώρα μας βαδίζει για τις πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB ) δεν συμμετέχει στις εκλογές, λόγω της αντιδημοκρατικής εφαρμογής του 3% που εφαρμόζεται στα πολιτικά κόμματα καθώς και σε ανεξάρτητους υποψήφιους βουλευτές. Ως κόμμα πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της εκπροσώπησης της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης στο Ελληνικό κοινοβούλιο και πιστεύουμε ότι πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή της μειονότητας.
Οι πρόωρες εκλογές αποτέλεσαν αφορμή για φήμες και παρασκηνιακά πολιτικά κουτσομπολιά που ήθελαν την ανάμιξη του κόμματος και των διοικητικών στελεχών της, με της εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις υποψηφιότητες. Την κίνηση αυτή την θεωρούμε ως μια κακόβουλη πράξη που έχει ως στόχο την αξιοπιστία του DEB .
Το DEB και τα διοικητικά στελέχη του κόμματος μέχρι σήμερα δεν έχουν συζητήσει ούτε έχουν συναντηθεί με κανένα πολιτικό κόμμα σχετικά με τις εκλογές και τις υποψηφιότητες και ούτε υπήρχε τέτοια πρόθεση. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχε καμία πρόταση από άλλα πολιτικά κόμματα στο DEB και στα διοικητικά στελέχη του Κόμματος μας. Επομένως, οι φήμες και τα παρασκηνιακά κουτσομπολιά που κυκλοφορούν σχετικά με το DEB δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πιστεύουμε πως οι αβάσιμες φήμες που ακούστηκαν έχουν στόχο να φθαρεί το κόμμα μας, αλλά και για να επωφελούνται εκλογικά ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποιώντας το όνομα του DEB . Η πρόταση και η προσδοκία μας είναι να μην επιχειρήσει κανένα πολιτικό κόμμα να καλλιεργήσει όφελος και πολιτικό κέρδος χρησιμοποιώντας το όνομα του DEB που έχει μια διαφορετική θέση στην καρδιά των ψηφοφόρων της μειονότητας.
Το DEB δεν θα χαραμίσει για μικροπολιτικά οφέλη την μεγάλη υποστήριξη και την αξία των 43.000 ψήφων που πήρε στις Ευρωεκλογές τον Μάιο. Το DEB θα μείνει ουδέτερο και δεν θα υποστηρίξει οποιοδήποτε κόμμα ή υποψήφιο στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στης 25 Ιανουαρίου 2015. Το DEB , ως μια πολιτική κίνηση που έχει πάρει την μεγάλη στήριξη της μειονότητας, θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τα προβλήματα και να είναι η φωνή της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας. Γνωρίζουμε πολύ καλά την αποστολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι. Το  DEB που παίρνει την δύναμη του από το λαό, πάντα θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και δεν θα είναι η διεύθυνση του προσωπικού συμφέροντος. Γι αυτό τον λόγο, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στα μέλη μας και στην κοινή γνώμη να μην δώσουν βάση στα κακόβουλες παρασκηνιακές εκλογικές φήμες σχετικά με το DEB.   Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας  που στις τελευταίες ευρωεκλογές πήρε τη μεγάλη υποστήριξη των μειονοτικών ψηφοφόρων, βγήκε με διαφορά πρώτο κόμμα στην Ροδόπη και στην Ξάνθη και τρίτο κόμμα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν θα είναι η αυλή η το δεκανίκι άλλου πολιτικού κόμματος, ούτε υποστηρικτής προσωπικών συμφερόντων.
Εν τω μεταξύ, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι οι μειονοτικοί ψηφοφόροι περιμένουν από τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές και από τους υποψήφιους βουλευτές να ανακοινώσουν το πρόγραμμα και τα σχέδια τους σχετικά με τα Μειονοτικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα.
Ως Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας -DEB  θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φόρα ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και τον αγώνα μας, για να επιστραφούν τα δικαιώματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνής συμβάσεις, να επιλυθούν τα προβλήματα της, για να ακουστεί στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο η φωνή της κοινωνίας μας, για την αναβάθμιση της δημοκρατίας μας, για τον σεβασμό στο διαφορετικό, για τους ανθρώπους μας, για την περιοχή μας και για την ανάπτυξη της χώρας μας.
Ιστοσελίδα του DEB 7/1/2015
(Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.