Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Στόχος: Η Κοσοβοποίηση της Θράκης

Η Ομάδα Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων της FUEN συνεκλήθη για πρώτη φορά στην ιδρυτική της εκδήλωση στην Άγκυρα
buyuk_103
Η πρώτη ετήσια συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των τουρκικών μειονοτήτων κάτω από την ομπρέλα της FUEN, πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου στην Άγκυρα. Την  συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της  FUEN  Χάνς Χάϊνριχ Χάνσεν και ο αντιπρόεδρος Χαλίτ Χαμπίπογλου .
Η εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε δέκα προέδρους ή άλλους εκπροσώπους υψηλού επιπέδου από τις οργανώσεις-μέλη FUEN που αντιπροσωπεύουν τις τουρκικές μειονοτικές ομάδες στην Ευρώπη, ξεκίνησε με επισκέψεις σε ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους στην Άγκυρα και ακολούθησε επίσκεψη στον πρέσβη Ali Naci Koru-Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Αυτή η πρώτη ετήσια συνάντηση θεωρείται ως ορόσημο για τις τουρκικές μειονότητες στην Ευρώπη, καθώς για πρώτη φορά, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να μάθουν για τα προβλήματα / αιτήματά τους υπό την ίδια πλατφόρμα.
Οι συμμετέχουσες τουρκικές οργανώσεις μειονοτήτων ήταν η Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) από τη Γερμανία, το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (DEB) και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) από την Ελλάδα, ο Σύλλογος Πολιτισμού και αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων από Τουρκία, η Διεθνής Εταιρεία Meshketian Τούρκων “VATAN” και η Κοινωνική Οργάνωση για την προώθηση και ανάπτυξη των Καρατσάι-Μπαλκάρ “Μπαρ Ελ” από τη Ρωσία,  οι Mejlis των Τατάρων της Κριμαίας άνθρωποι και ο Σύλλογος Καραϊτών Κριμαίας από την Ουκρανία και ο Σύλλογος των τουρκόφωνων Μεσχέτ “VATAN” από το Αζερμπαϊτζάν.
Η Ομάδα Εργασίας των τουρκικών μειονοτήτων αποτελεί την τρίτη υποομάδα κάτω από την ομπρέλα της FUEN μετά τις Ομάδες Εργασίας των γερμανικών και σλαβικών μειονοτήτων που δημιουργήθηκαν πολύ νωρίτερα ήδη. Προς το παρόν, η Ομάδα Εργασίας των τουρκικών μειονοτήτων σχεδιάζει να συνεδριάζει μία φορά το χρόνο και τον τόπο για την επόμενη εκδήλωση το 2015 θα τον αποφασίσει αργότερα.
Ιστοσελίδα του DEB  28/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.