Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Aπόπειρα μετρήματος των ανακλαστικών της μειονότητας

anket-2-sbb
Την περασμένη εβδομάδα σε κρατικό νηπιαγωγείο του Εχίνου διανεμήθηκε μια δημοσκόπηση στους γονείς. Σύντομα χάρη σε ευαίσθητους γονείς ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο της. Αργότερα αυτό το θέμα πέρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε διάφορες συζητήσεις.
Λόγω των διαστάσεων που πήρε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θέλω να εισέλθω στις εσωτερικές συγκρούσεις της μειονότητας. Άλλωστε εκεί εκφράστηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα. Εγώ θέλω να εισέλθω στην ουσία της ιστορίας. Κατά την γνώμη μου ο στόχος αυτής της δημοσκόπησης είναι να αγγίξει τις άκρες των νεύρων της μειονότητας μας και να μετρήσει τα αντανακλαστικά της.
Ας έρθουμε στο περιεχόμενο της δημοσκόπησης. Κάποιες από τις ερωτήσεις κατά την γνώμη μου αποτελούν σκάνδαλο. Μια ¨βαθιά σκέψη¨ που θέλει να κάνει την μειονότητα μας όργανο στους βρώμικους σκοπούς της, επιχειρεί με πονηρά ερωτήματα να μετρήσει τα αντανακλαστικά τη μειονότητας μας.
Στην δημοσκόπηση υπάρχει συνονθύλευμα ερωτήσεων, ερωτούνται οι γονείς για την εθνική καταγωγή του πατέρα και της μητέρας, για την θρησκεία της οικογένειας του παιδιού, για την μητρική γλώσσα του παιδιού και των γονέων του, για την γλώσσα που μιλιέται στο σπίτι, το αν μιλιούνται ελληνικά στο σπίτι,  το σε ποια γλώσσα ακούει το παιδί τραγούδια, το σε ποια γλώσσα ξέρει τραγούδια, αν το παιδί παρακολουθεί ξένη τηλεόραση και ποιάν, αν έχει φίλους που μιλάνε ελληνικά και αν έχει φίλους που μιλάνε άλλες γλώσσες.
Εντύπωση μας προκάλεσε το συνονθύλευμα των ερωτήσεων και η αντίθεση μεταξύ των ερωτήσεων. Βλέποντας αυτές τις ερωτήσεις φαίνονται να έχουν ετοιμαστεί για μια κοινωνία μεταναστών που ήρθαν στην Ελλάδα. Έλα όμως που αυτές τις ερωτήσεις η ¨Βαθιά σκέψη¨ τις απευθύνει στην μειονότητα μας. Πρόκειται για μια προσπάθεια απόλυτης μέτρησης των ανακλαστικών. Για να δουν ποιαν καταγωγή θα γράψουν οι γονείς. Και έχουν ξεχωριστές ερωτήσεις για γονείς και παιδί σχετικά με την γλώσσα. Μετά από την ερώτηση για την μητρική γλώσσα, ακολουθεί η ερώτηση για την γλώσσα που μιλιέται στο σπίτι.
Κατά την γνώμη μου ένας από τους βασικούς στόχους αυτής της δημοσκόπησης ήταν να δούνε πόσοι εκ των γονέων θα δηλώσουν στην εθνική καταγωγή Τούρκοι, πόσοι εξ αυτών θα γράψουν στο τμήμα της μητρικής γλώσσας τα τουρκικά και πόσοι θα γράψουν στο ερώτημα για την γλώσσα που μιλιέται στο σπίτι άλλα πράματα. Με πονηρό και ύπουλο τρόπο θέλησαν να κάνουν τεστ ¨εθνικής ταυτότητας¨ στην μειονότητα μας. Αυτό είναι το όνομα για αυτή την ιστορία.
Τι έγινε όμως ; Χάρη σε ευαίσθητους γονείς του Εχίνου αυτό το πονηρό και ύπουλο τεστ ¨εθνικής ταυτότητας¨ αποκαλύφθηκε και κατέληξε σε φιάσκο. Και λέω χάρη σε ευαίσθητους γονείς του Εχίνου, διότι αυτή η δημοσκόπηση νωρίτερα διανεμήθηκε και απαντήθηκε σε άλλα χωριά μας. Δυστυχώς σε άλλα μέρη δεν υπήρξε φωνή. Συγχαίρω τους ευαίσθητους γονείς του Εχίνου για την προσεκτική και περήφανη στάση που για μια ακόμη φορά επέδειξαν.
Τώρα θα πείτε, μετά από την εμφάνιση αυτού του θέματος τι συνέβη ; Το θέμα έφτασε στους πολιτικούς. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μύκης Αντνάν Πετσενέκ σε δήλωση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε : ¨Ενημερωθήκαμε πως παρέμβαση του κυρίου Ζεϊμπέκ (σχ. μεταφρ : βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) στις 11/12 είχε αποτέλεσμα και του είπαν πως η δημοσκόπηση αυτή ακυρώθηκε και ότι οι φόρμες θα δοθούνε πίσω στους γονείς¨. Αυτή την πληροφορία την επιβεβαίωσα και από τον βουλευτή μας Ζεϊμπέκ.
Ευχή μας είναι σύμφωνα και με την υπόσχεση που δόθηκε στους γονείς, οι φόρμες της δημοσκόπησης να δοθούνε πίσω στους γονείς το συντομότερο.
Ακόμη δεν καταλάβατε και δεν θέλετε να καταλάβετε. Με τις πονηρές και ύπουλες κινήσεις σας δεν μπορείτε να κάνετε τους Τούρκους της δυτικής Θράκης να μετανιώσουν για τον δίκαιο αγώνα τους.
Οι ίντριγκες σας όπως αυτή η δημοσκόπηση, ούτε μπορούν να ρίξουν σκιά στην αγάπη μας για την Ελλάδα, αλλά ούτε μπορείτε και να μας κάνετε να αλλάξουμε γνώμη για την εθνική μας ταυτότητα, τον τουρκισμό μας.
Εφ. Μιλλέτ 18/12/2014
Σχόλιο: Μα αν αρθρογράφος είναι τόσο σίγουρος για τον τουρκισμό της μειονότητας, τότε προς τι αυτό το άγχος να επιστραφούν αυτά τα ερωτηματολόγια ; Ίσα-ίσα κανονικά θα ήταν μια ευκαιρία να βροντοφωνάξουν για αυτό. Αλλά προφανώς δεν είναι βέβαιος για τα αποτελέσματα…. Και ελπίζουμε φυσικά και να ΜΗΝ επιστραφούν πίσω τα ερωτηματολόγια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.